Ligging & Omgeving

Ontdek Noord-Limburg en Oost-Brabant 

Reserveren?

Het mooie dorp Geijsteren ligt op loopafstand van de camping. Een klein dorp met 450 inwoners en een bloeiend verenigingsleven. Het dorp beschikt nog over oude witte panden, waarvan de luiken in de kleur van de vroegere heerlijkheid zijn geschilderd.

Het belangrijke kasteel met de bekende, uit 1666 daterende Toscaanse zuilenhof rond de binnenplaats, heeft het oorlogsgeweld in 1944 niet doorstaan. In de afgelopen jaren is de ruïne gerestaureerd en bezoekers krijgen een indruk hoe het kasteel er vroeger heeft uitgezien.

De St. Willibrorduskapel, midden in het eeuwenoude bos op een vijfsprong van wegen, is in 1641 herbouwd op een plaats waar de heilige bisschop vroeger predikte en doopte. In de maanden juni, juli en augustus is de kapel open op de woensdagavond voor een dienst om 19:00 uur. Aan het water uit de put werd een genezende kracht tegen oogziekten toegekend.

Aan de rand van het bos staat de Rosmolen, een watermolen met een piramidendak, dat evenals de ernaast gelegen boerderij een dak van riet heeft, waar nog graan wordt gemalen.

Aan de zijkant van de camping is de golfbaan, Golf en Countryclub Geijsteren.

En natuurlijk komt u ook hier zomaar onderweg kapelletjes tegen, elk met een eigen intentie. Soms lijkt het of de tijd hier heeft stilgestaan.

Wandelen & Fietsen

De omgeving rondom de camping en de Maasvallei lenen zich uitstekend voor wandelen en fietsen. Er zijn grote gebieden waar de natuurliefhebbers volledig aan hun trekken komen. Zowel in de directe omgeving als wat verder weg. Landgoed Geijsteren, natuurgebied de Boshuizen, Nationaal Park de Maasduinen, Nationaal Park de Hamert, Nationaal Park de Grote Peel. Een knooppunten fietsnetwerk is in Limburg en Brabant aanwezig. Bij de receptie van de camping zijn uitgezette wandelingen beschikbaar.

© 2024
Created by LR Internet